Over mij

In 1985 kwam ik in contact met Osho en zijn meditaties. 
Als nieuwsgierige twintiger ging ik regelmatig naar Poona in India om daar te mediteren, groepen te doen en te werken.
Terug in Nederland verbond ik me aan het Osho Meditatiecentrum Wajid te Den Haag om daar deze lijn voort te zetten en te integreren in mijn dagelijkse leven. Op een gegeven moment ging ik met veel plezier in Wajid meditaties en meditatieweekenden leiden en organiseren.
Tegenwoordig woon ik met man en twee pubers in Delfgauw en geef ik ook de HypnoBirthing zwangerschapstraining en geef ik Mama-coaching sessies (www.natuurlijk-bevallen.nl).

Zelf heb ik mijn liefde voor lachen (en huilen) ontdekt tijdens de Osho Mystic Rose meditatie. In deze 3-weekse meditatie ga je in de eerste week met een groep elke dag 3 uur lang lachen, in de tweede week 3 uur lang huilen en in de laatste week elke dag 3 uur in de stilte. Het is een mooi, intens en transformerend proces…

Ik ontdekte dat het heerlijk is om jezelf te verliezen in de lach. Ook kon ik daarna makkelijker in de stilte gaan (wat ik persoonlijk toch lastiger vind zonder eerst iets actiefs te doen). Het bijzondere van lachen is, dat je niet tegelijkertijd kunt lachen en denken! En na een aantal minuten lachen wordt je mind als vanzelf stiller.

Het geeft een bijzondere vorm van lichtheid en relativeringsvermogen in mijn leven, die ik graag wil delen.